Gasztronómiai Fesztivál
2006.11.06.
KommentekÖsszeállítást készítettünk az általunk meglátogatott éttermekről, cukrászdákról.
Az elkészített tablón bemutattuk a méltán híres Gundel éttermet és a Gerbaud cukrászdát, a budapesti Korona szállodát, a kisteki Zefír cukrászdát..
A 11. évfolyamos tanulók mindegyike készített különböző finomságot, amit svédasztalon tálaltunk. Néhány a felterített ételekből: tejszínes pulykamell, Maca mama túrós lepénye, túrógombóc, sajtos kifli, sajttekercs franciasalátával, juhsajtos kelbimbósaláta mogyoróval, juhsajtos paprikaladik, joghurtos burgonyasaláta fasírtgolyóval, mozzarellás-paradicsomos nyársak és a Koryatiky- görög finom saláta. Sokan megnézték standunkat és elidőztek a kiállított ételek előtt.
Nagy örömünkre a zsűri a tejszínes pulykamell juhsajtos, mogyorós brokkoli salátát második helyezéssel díjazta. Az ételt Biliczki Beatrix 11.B tanuló készítette.
A zsűri dicséretben részesítette iskolánk fakultációs csoportjait, hogy évente mindig új és új ötlettel áll elő a fesztiválon. Köszönjük az elismerést.
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az afg.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák!